FeaturesIdre Fjäll

Ny gondollift og flere pister hos Idre Fjäll

Denne vinter åbner Idre Fjäll i Dalarne med en helt ny gondollift og to nye pister. Der er investeret 280 millioner svenske kroner i projektet, og det er bare første etape i langsigtet plan. Vinterens investering, der giver årets gæster endnu mere skiløb for pengene, er den største i Idre Fjälls historie.

Idre Fjäll i Sverige har store planer for fremtiden og åbner lige op til jul den nye gondollift, som sammen med to nye pister giver både flere skimuligheder og mere effektivt skiløb for gæsterne. Årets store investering er første etape i en kæmpe projektvision med et totalbudget på 7,7 milliarder svenske kroner frem til 2037.

“Vi byder denne vinters gæster velkommen til mere skiløb end nogensinde i Idre Fjäll, og projektet med en ny gondollift og nye pister afspejler, at vi prioriterer udviklingen af den vigtigste del af vores virksomhed – skiløbet. I år kan man i høj grad sige, at danskerne får mere skiløb for pengene hos os, når man oveni vores investeringer også tager den gunstige valutakurs på svenske kroner med i regnestykket,” siger Tommy Halvarsson, marketing- og kommunikationschef ved Idre Fjäll.

Gondolliften, som tager gæsterne til toppstationen 890 meter over havet, har en køretid på omkring otte minutter. Den nye gondollift vil øge liftkapaciteten med yderligere 3.000 personer i timen, og samlet set øger Idre Fjäll denne vinter liftkapaciteten med 13 procent og pisteområderne med 7,5 procent.

To nye pister indvies på den ombyggede vestre fjeldside i forbindelse med den nye gondollift. Det er en blå og en rød pist, der begge starter ved Restaurant Utsikten oppe på toppen. De løber over i alt tre tunneller, to til biler og en for langrendsløbere, og er 2,3 kilometer lange. Turen går forbi Pernilla Wiberg Hotel, inden den afsluttes ved gondolliftens dalstation. Pisterne bliver oplyste for at skabe flest mulige skitimer.

Fakta om den nye gondollift

  • Producent: Leitner
  • Topstation: 890 meter over havet
  • Antal faldhøjdemeter: 314 meter
  • Rejsetid: Cirka 8 minutter
  • 80 kabiner med 10 sæder i hver