Nyheder

De ti bedst betalte atleter 2023

Hvert år bliver Forbes’ liste over bedst betalte atleter et øjeblikkeligt hit. Alle vil gerne finde ud af ikke blot, hvor mange penge atleter tjener, men også hvem der slår hvem, og hvem der kommer på top ti-listen.

De højest betalte atleter for 2023 er fordelt over forskellige sportsgrene, og du bør især huske på, at den højest betalte ikke nødvendigvis betyder den bedste atlet. For eksempel er nogle af de atleter, som du vil få at se på denne liste, ikke nødvendigvis topfavoritterne hos bookmakere. Tænk bare på, at uanset om du er fan af NBA-betting, amerikansk fodbold-betting, fodbold-betting, tennis-betting eller MMA-betting, kan de navne, du vil støde på her på den følgende liste, være langt fra, hvad du nok ville forvente.

De tre øverste placeringer erobres af stjernefodboldspillerne Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Kylian Mbappe. Alle tre er multimillionærer under 40 – Mbappe er faktisk under 30 – og alle spiller for de højprofilerede europæiske ligaer (i hvert fald indtil for ganske nylig). Ronaldo sluttede sig til Al Nassr i januar, og dette har også været årsag til hans position som nummer 1. Den portugisiske atlet har tjent næsten 135 millioner dollars det seneste år fra indtægter både på banen og uden for banen. Deres gode løn er også tydeligt reflekteret i sportsbøgernes odds, da disses hold altid er vinderfavoritter.

Messi ligger som nummer 2 efter Ronaldo med omkring $130 millioner, halvt mellem indtjening på banen og uden for banen, mens Mbappe fuldender trioen med $120 millioner fra begge kilder.

Der er også tre basketballspillere på listen, dog i lavere placerede positioner. LeBron James er på fjerdepladsen med $119,5 millioner i indtjening både på banen og uden for banen. Han har været på Forbes’ liste de seneste par år, men i år er han rykket op på listen fra nummer 5 til nummer 4! Hans iværksætterånd har skubbet ham op ad stigen, og nu er han blandt de rigeste basketballspillere nogensinde.

Fodbold og basketball har altså tydeligvis de førende positioner blandt de spillere, der er de bedst betalte atleter, hvilket også giver mening, disse sportsgrenes popularitet taget i betragtning.

Stephen Curry og Kevin Durant fuldender listens tre basketballspillere. Curry tjente $100,4 millioner i løbet af i år, fordelt på begge kilder, uden for banen og på banen, mens Durants indtægter fra sporten nåede $89,1 millioner. Curry har 8. pladsen på listen, mens Durant kommer sidst på 10. pladsen.

Golfverdenen har to store atleter på listen over de ti bedst betalte af alle. Dustin Johnson og Phil Mickelson. Johnson er nummer 6 med $107 millioner, på trods af at han ikke engang var tæt på at komme på listen sidste år – faktisk nåede han ikke engang til top 50 i det foregående år. Bemærkelsesværdigt kom $102 millioner af de $107 millioner fra præmiepenge på banen og sportsindtægter. Mickelson er nu nummer 7 på listen med $106 millioner, hvoraf de fleste også er tjent ind på banen. Phil Mickelson er en af de rigeste golfspillere i verden og oversteg 1 milliard dollars i bruttoindtjening sidste år.

Så har vi en bokser og en tennisspiller, der fuldender listen over de ti bedst betalte atleter. Mexicanske Canelo Alvarez, nummer 5 på listen, tjente næsten $100 millioner sidste år på boksebegivenheder og sponsorater. Dette bragte ham i front og gjorde ham til den bedst betalte bokser i verden.

Og selvfølgelig har vi Roger Federer, nummer 9 på listen, som rapporterede en indtjening på $95,1 millioner fra indtægter både på banen og uden for banen. Federer har annonceret sin pensionering, men han fortsætter med at være en million-dollar-producerende ‘maskine’!

Dette er altså listen med de ti bedst betalte atleter i verden ifølge Forbes. Hvert år bliver denne liste mere interessant, og hvert år kan sportsfans se frem til, hvor meget deres yndlingsatleter tjener, og om disse indtægter er nok til at placere dem i elitegruppen!