Nyheder

Skiferie på budget

Dette indhold er sponsoreret

De professionelle skiløbere kan satse på sponsorater når det drejer sig om at komme ud og mærke sneen, men for os andre ski-entutiaster kan en
skiferie blive en temmelig dyr fornøjelse. Sandheden er dog, at du slet ikke behøver at spare så meget op, for at dyrke din favoriseret vintersport. Der findes en række fede og forholdsvis billige skioplevelser på de alternative skisportssteder i Østeuropa hvor du kan spare på alt fra liftkort og skilejen til hoteller, mad og drikke – uden at give køb på det fantastiske sne. 

Disse nye feriedestinationer er ved at være klar til at konkurrere med luksus-løjperne i de populære franske, schweiziske og østrigske alper. Jovist er de mindre end deres naboer, men sneen er lige så hvid og let – og til halvdelen (eller måske endda en tredjedel) af prisen. Læs mere om hvor du skal tage hen på skiferie her, hvis du ønsker en skiferie på budget. 

“De Rumænske Alper” 
I hjertet af Transsylvanien ligger Poiana Brasov som er et af Rumæniens mest luksuriøse skisportsområder. Skisport er en hovedattraktion i dette område, selvom der er masse af andre aktiviteter såsom skøjteløb eller en tur med en hestetrukket slæde. Området har været igennem en gennemgribende moderniseringsproces, der har medført at skiområdet er vokset til det dobbelte areal, hvor næsten alle bakker er udstyret med snekanoner, så du kan øve dig fra efterår til forår. Efter en lang dag i sneen anbefales det at få varmen med en aromatisk kop gløgg sammen med de mættende rumænske specialiteter. 

Solens Bjerg
Med sine næsten 200 soldage om året er Kopaonik i Serbien kendt som “Solens Bjerg”. En skitur hertil, tager dig langt væk fra de overrendte og dyre skisportssteder i Frankrig og Østrig, for Kopaonik er et fredfyldt vinterparadis – og befinder sig i den største bjergkæde i hele landet med over 70 km billedskønne skibakker, der egner sig for alle skiløbere uanset niveau. Tilbring aftenen med mad og drikke på de lokale restauranter, der ofte byder på liveoptrædener med serbisk folkemusik. 

De kæmpe bjerge
Blandt de sneklædte tinder i Krkonoše-bjergkæden, Tjekkiets højeste bjergkæde, ligger fredfyldte Spindleruv Mlyn – også kendt som “de kæmpe bjerge”. Dette er et af regionens fire største skisportssteder. Med alt fra børnevenlige pister til terræn med dyb sne og kilometervis af uspolerede langrendsspor får man virkelig noget for pengene i Spindleruv Mlyn. Og hvis I vil prøve en ny og excentrisk oplevelse, så kig forbi det lokale Novosad-bryggeri, der tilbyder en usædvanlig spabehandling – og lad dig falde hen i et boblende, gyldent ølbad.