Stöten

Stöten kåret til bedste svenske skidestination

Læserne af skimediet Freeride har for andet år i træk kåret Stöten i Sälen som Sveriges bedste skidestination. Området, der er det nordligste svensk på Sälenfjället, fik 23,4 procent af stemmerne.

“Vi er meget stolte, lykkelige og tilfredse. Det er og har altid være skiløbet der er det vigtigste for os i Stöten. Det er det vi hele tiden stræber efter at udvikle og forbedre, og den her pris er endnu et bevis på at vi lykkedes”, udtaler Johan Thorn fra Stöten i Sälen.

I Stöten findes den højeste faldhøjde i Sälenfjället med 370 meter. Den findes på pisten Âlvan som flere gang er blevet kåret til Sveriges bedste piste. I Stöten findes desuden regionens længste piste, Mormors styrtløb, der er 3060 meter lang samt Dalarnas længste og hurtigste lift, Vargy Express. Generelt er der de senere år investeret flere hundrede millioner kroner i at udvikle anlægget, der blot ligger 15 minutters kørsel fra Scandinavian Mountains Airport, og i øvrigt har 22 lifter og 49 pister.