Skisport

De bedste skisteder i Sverige

Vinteren er over os, og det er for mange synonym med rejsefeber. For nogen lokker sol, strand og palmer på en fjern destinaton syd for Ækvator, men for andre og mere vinterglade danskere, byder vinteren på diverse skiferier. Mange tager turen til Italien, Østrig og Schweiz, men Skandinavien byder i den grad også på et væld af alternativer til de mere populære skisportssteder i Alperne. Herunder i særdeleshed Sverige. I denne artikel ser vi nærmere på de bedste skisteder i Sverige, hvor danske familier og venner kan tage en hyggelig afstikker uden at det nødvendigvis indebærer lange flyture.

Vores skandinaviske nabolande giver Danmark baghjul i skisjov
Vi må bare erkende, at vi i Danmark hverken har klimaet eller naturen til at lokke hverken vores egne eller vores skandinaviske naboer til landet, når det handler om ski og skiferie. Sverige og Norge har dog alle de rette elementer til at skabe rammerne for en perfekt skiferie. Her kan man nyde en lang dag på skiløjperne og slutte dagen af med afterskiing eller en hyggelig aften i skihytten. Er man ekstra glad for skiuniverset, så kan man sågar hygge sig med online spil på skisportsbegivenheder, hvor man hos diverse online spilleplatforme kan finde odds på diverse skikonkurrencer verden over.

Skisjov for hele familien i Tandådalen
I en verden der kalder på mere bæredygtighed og klimavenlighed er det nærmest oplagt at vælge at nappe skiferien i Sverige fremfor at rejse med CO2-udledende fly til Schweiz, Italien eller Østrig. Langt de fleste skisteder i Sverige kan klares med bil eller tog og bliver dermed en langt mere klimavenlig skiferie-løsning end noget andet.

En af de løsninger kunne passende være skiresortet ved navn Tandådalen cirka 800 km nord for København. Turen kan klares i bil på en dag, og man kan måske næsten nå en sen tur på løjperne ved ankomst. Tandådalen byder på løjper, der både kan benyttes af nybegyndere og børn, men også for let øvede og de mere habile skifolk. 

Nyd skiferien i hæderkronede Stöten
Man kan også tage turen få kilometer længere nordpå og nyde skiferien i Stöten. Skistedet ligger kun få kilometer fra Tandådalen og er blandt andet blevet kåret til årets skisted i Sverige i to år i træk. Man forstår godt hvorfor, når man kaster et blik over stedets løjper og faciliteter. Stöten byder ind med ekstremt børnevenlige skimuligheder, hvor man ikke blot kan stå på ski, men også. kælke. Med hele 27 grønne pister er der nemlig mere end rigeligt med plads til de små. Der er dog også godt med muligheder for de ekstra habile skifolk. Stöten leverer således 5 sorte pister, hvor man for alvor kan få adrenalinen i gang.

Idre Fjäll for de ekstra gode skiløbere
Er man en flok venner, der overvejer en seriøs skiferie, så kan man også sigte efter at tage til skistedet Idre Fjäll. Idre Fjäll er placeret cirka 900 km fra København og ligger smukt lige nord for Fulufjället Nationalpark. På skistedet er der tydeligvis gjort mere ud af det for de ekstra gode skiløbere, da man her kan præsentere hele 10 sorte pister. Børnene kan naturligvis også være med, da der stadig er godt med små løjper.

Oplev Sydsveriges største skisportsted
Du behøver ikke rejse helt op til Stöten eller Idre Fjäll for at nyde skiferien. Skistedet Branäs byder ind med kæmpe muligheder for de skiglade danskere i form af ikke færre end 31 forskellige pister jævnt fordelt over især de lettere pister. Her kan især familien få en fantastisk oplevelse på en af Sydsveriges absolut største skiresorts. Der er kun små 700 km til Branäs, så turen kan klares med tog eller bil fra København på godt 8 timer.

Kläppen for ekstra komfort og faciliteter

Er man til ekstra magelighed og komfort, så kan man lade skituren gå til Kläppen. Med til historien hører dog en lidt længere rejse på cirka 1100 kilometer. Men vælger man at rejse så langt, så får man også noget til gengæld, for Kläppen byder på hele 21 skilifter og mere end 30 forskellige pister for nybegyndere, børn og stærke skiløbere. Der er naturligvis fantastiske muligheder for logi, restauranter, barer og underholdning således, at der både er noget for de små og det ældre publikum.

Prøv Nordens absolut største skisted i Åre
Hvis man for alvor vil opleve en skiferie i deluxe format, så kunne man vælge at tage til Åre. Med sine 1150 kilometers distance fra København skal der naturligvis tilbagelægges en længere rejse, men det er umagen værd. Åre er især for hele den skiglade familie og byder ind med intet mindre end 86 forskellige pister.  Det gør Åre til Nordens største skiresort, og der vil derfor være rig mulighed for at få plads til at udfolde sig løjperne.