BranäsFeatures

Rekordstor investering i Branäs

Branäs i Värmland er Sveriges fjerdestørste skianlæg. Nu vokser det endnu mere. Branäsgruppen, der står bag Branäs og en række andre svenske skianlæg, har tirsdag offentliggjort, at der skal bygges en ny stor stolelift i området. Toppexpressen bliver den største investering i Branäs nogensinde.

“Inden for et par år starter vi arbejdet med at bygget et helt ny skiområde Branäs Syd, og vi ser den her lift som en form for startskud på det nye Branäs. En vej til toppen ud over Gondolen har længe været eftertragtet, og vi er derfor glade og stolte over at kunne præsentere Toppexpressen”, forklarer Anders Kjällström fra Branäsgruppen.

Toppexpressen er en investering på 85 millioner kroner og altså den største liftinvestering som Branäs nogensinde har gjort.

“Målsætningen med liften er at den skal binde hele Branäs endnu bedre sammen. Nu tager gæsterne til toppen med Gondolen fra Branäs by, men via Toppexpressen får man yderligere et alternativ og fra Branäs by er man blot en grøn bakke væk”.

Samtidig justeres yderligere en række ting på toppen af Branäs for at optimere flowet af skiløbere som kommer fra Gondolen og fra Toppexpressen, og der åbnes for en ny vej til til de populære Långsvängen, Branten og Storbacken.

Byggeriet af det nye Branäs Syd med en række nye pister, overnatningssteder og restauranter er planlagt til at starte i slutningen af 2023, men Toppexpressen skal stå klar til sæson 2022/2023.

Fakta om Toppexpressen:
Længde: 1 225 m
Faldhøjde: 353 m
Kapacitet: 2 400 personer i timen
Køretid: 4 min 38 sek
Antal master: 13

Læs mere om Branäs i nedenstående.