Nyheder

På ski i Sydsverige

Bor du på Sjælland er det faktisk muligt at komme på ski efter blot få timers kørsel i bil. I Sydsverige findes en række rigtig gode muligheder til jer, der ønsker et par dage på ski. I stedet for at sidde derhjemme i sofaen, er det bare om at komme over Øresundsbroen, og mod de mange skimuligheder, der findes i vores naboland.

Skitur i Sydsverige
Det kan gøre hurtigt og effektivt. Find den rette destination, pak bilen med de vigtigste ting, resten løser i undervejs, og kom afsted mod sneen i det svenske. En skiferie i en lille intim hytte er en fantastisk ting. Der er rig mulighed for at være sammen med dine nære og måske hygge sig med blackjackonline.nu. Det kan man gøre sammen eller hvis du lige har brug for lidt alenetid med evt. din telefon. En anden mulighed er allacasino.online, hvor der venter virkelig mange underholdende timer.

Områder tæt ved Danmark
Sydsverige byder på masser af muligheder for skiløb. Det mest kendte sted er Isaberg, der kalder sig Sveriges sydligste fjeld. Og Isaberg har også lige et par pister, og et par lifter mere end de øvrige skidestinatoner i det sydlige Sverige. Alene det at området har stolelifter gør en forskel. Til gengæld kan der være rigtig mange mennesker på pisterne i Isaberg, som I finder ved byen Hestra, 240 km fra København. Da området Vallåsen på Hallandsåsen er lukket, og nu kun benyttes til MTB, er Isaberg det område, der er tættest på Danmark.
Søger du et mere hyggeligt og stemningsfyldt område, så er det en oplagt mulighed at tage til Mullsjö Alpin, der er ca. 30 km vest for Jonköping og ca. 350 km fra København. Her er noget færre pister, men til gengæld en super intim og hyggelig stemning. Det karakteristiske ved Mullsjö Alpin er muligheden for at bo i husvogn på toppen af området. En social og meget hyggelig ting, som de fleste børn elsker.

Andre muligheder
Men der er endnu flere muligheder for skioplevelser i SydSverige. På Mösseberg i udkanten af byen i udkanten af byen Falköping mellem Vänern og Vättern findes det lille hyggelig skiområde, Falköping Alpin. Her er flere gode pister af forskellige sværhedsgrader, og dermed mulighedet for skiløbere på forskellige niveauer. Overnatning kan typisk foregå i Mösseberg Campingby på toppen af området. Også Ulricehamns SkiCenter er en populær mulighed. Et område der er 330 km fra København og blot 100 km fra Göteborg. Området er lidt større end Mullsjö og Falköping og har også en effektiv træklift.

Kør lidt længere
Der er flere gode fordele, hvis I er villig til at køre lidt længere end til nærområderne i SydSverige. I Värmland i det vestlige Sverige findes områder som Välfjället, Ski Sunne og Hövfjället. Tre meget hyggeligt områder, der ikke er så super moderne som områder lidt længere oppe i Sverige. Men faldhøjden er højere end de sydligere området, og så er der den der ægte svenske skistemning med frost i kinderne, mulighed for at grille pølser og bare komme tidligt ud på nogle velprepareret pister. Samtidig er alle områder, som i øvrigt langt de fleste i Sverige, meget børnevenlige.

Så er der Branäs
I det nordlige Värmland findes Branäs, der er et skiområde, der uden problemer kan måles sig med de store områder i det lidt nordligere Dalarna. Der er også 700 km til Branäs, men tilgengæld er det et ekstremt velfungerende skiområdet med super gode overnatningsmuligheder i blandt andet lejligheder med ski in/ski out og super områder til nybegyndere. Men så er køretiden fra Danmark også noget længere.