FeaturesNyhederSkisport

Kun Stockholm og italiensk bud tilbage som kandidater til vinter OL 2026

Til februar skal Åre være værter for verdensmesterskaberne i alpine skidiscipliner. I 2026 kan en endnu større vintersportsbegivenhed komme til Sverige. Stockholm er lige nu et af blot to officielle bud på at blive værter værter for det prestigefyldte event.

Senest har Calgary i Canada trukket deres kan kandidatur til at arrangerer de olympiske vinterlege i 2026 efter en folkeafstemning. Dermed er der kun den svenske hovedstad og et fælles bud fra de italienske byer Milano og Cortina d’Ampezzo tilbage i kapløbet. Der har dog også i Stockholm været en del modstand mod kandidaturet. Tidligere har der været syv bud på at blive OL-værter. Der er alle steder store bekymringer om økonomien bag afholdelse af legene.

I 2022 skal vinter-OL afholdes i Beijing, Kina. Værtskabet skal afgøres i juni 2019 af den internationale olympiske komite.

Vinter-OL har aldrig tidligere været afviklet i Sverige. I 1994 blev legene afholdt i Lillehammer i Norge. Stockholm var værter for sommer OL i 1912.