FeaturesStöten

World Cup bakken i Stöten er noget specielt

Der er mange gode pister på de svenske skidestinationer. En af dem er World Cup pisten i Stöten i Dalarna. En piste, der er sort i toppen, rød på midten og grøn i bunden. Dermed er der tale om en piste som alle kan benytte. Og træklifterne på siden af pisten gør det netop muligt at kun køre et begænset stykke op af pisten. Det bedste er naturligvis at tage World Cup stolelifte til toppen af pisten, og så nyde hele nedkørslen. Heldigvis har World Cup liften

Og grunden at pisten hedder World Cup er at de var her, at den italienske skilegende Alberto Tomba, vandt en World Cup afdeling i slalom tilbage i 1990.

I øvrigt består Stöten af 49 pister og 23 lifter. Der er 370 højdemeter i området, hvilket er det højeste i Sälen-området.

De første gæster besøgte området i 1976. Området  blev oprindeligt bygget som en endagesdestination for besøgende fra Lindvallen og Högfjöllshotellet. Disse er i dag ejet af SkiStar, mens Stöten har andre ejere.