Nyheder

2023 IIHF VM odds og forudsigelser – Sådan spiller du på ishockey!

Verdens største ishockeyturnering er igen lige rundt om hjørnet! Ishockey er en af de sjældne sportsgrene, hvis verdensmesterskab afholdes hvert eneste år og giver fansene en chance til at se spillets fremmeste stjerne kæmpe om den prestigefyldte trofæ.

Over de næste to en halv uge, fra 12. til 28. maj, samles alle de mest berømte landshold i den finske by Tampere og den lettiske by Riga for at bestemme hvem der bliver kåret som verdensmester. En vigtig undtagelse er Rusland, som er blevet suspenderet af IIHF og derfor ikke deltager i turneringen for andet år i træk.

I denne artikel giver vi dig et overblik over turneringen og dens format, holdene der har størst sandsynlighed for at vinde, og sætter selvfølgelig også fokus på det danske landshold, som har haft en imponerende præstation ved sidste års vinter-OL og vil sikkert igen prøve at gøre nationen stolt ved at slå nogle af giganterne.

Vi ved også godt, at sådan et stor sportsbegivenhed også kan være en fantastisk mulighed for at satse på din favorit og tjene nogle penge. Derfor giver vi dig også en analyse med forudsigelser fra vores eksperter og de bedste odds tips for at spille på kampene i dette års ishockey-VM!

Grupperne: hvilke landshold er de stærkeste i Gruppe A?

Gruppe A indeholder nordens to stærkeste og mest succesfulde landshold gennem historien: det er selvfølgelig Finland og Sverige. De to nordiske giganter vil sikkert komme ud af Gruppe A, og det er måske finnerne, der er de største favoritter at vinde hele turneringen og blive verdensmestre for andet år i træk. Finland er også OL-mester fra sidste år, og kan med stor sandsynlighed vinde alle deres kampe i gruppen, især på grund af hjemmebanefordelen.

Fire hold kvalificerer sig fra både grupper, og bortset fra Finland og Sverige har USA den bedste chance for at gå videre, og der vil være en stor kamp mellem Tyskland og Danmark over den fjerde plads i Gruppe A. Selvom Danmark ikke er kendt som en historisk ishockey-supermagt, kan det være en god idé at satse på dem som en af holdene der går videre til kvartfinalerne.

Tyskland er i en lille krise efter en dårlig præstation på 2022 vinter-OL, og stemningen i det danske landshold burde nok være god efter en vildt god turnering sidste år. De danske løver har vist, at de er stærke nok til at slå hold som Tyskland.

Danmark åbner VM-et med en kamp imod Ungarn, som giver holdet gode muligheder at starte med en sejr.

Grupperne: hvilke landshold er de stærkeste i Gruppe B?

Mens Europas stærkeste hold er i Gruppe A, spiller det nordamerikanske stormagt Canada imod Tjekkiet og nogle mindre europæiske hold i Gruppe B. Som det mest succesfulde ishockeylandshold nogensinde, og selvfølgelig også et af de stærkeste hold i nutiden, kan Canada betragtes som den anden store favorit til at vinde dette års VM. De vil helt sikkert kvalificere sig til kvartfinalerne, og det vil også Tjekkiet. Tjekkerne har ikke haft fantastiske resultater over det sidste årti, men deres mange stjernespillere skal være nok for at tage den anden plads i gruppen.

Schweiz, Letland, Slovakiet og måske Norge vil kæmpe om de resterende to pladser til kvartfinalerne. Slovakiets enorme succes ved at vinde bronzemedaljen på sidste års vinter-OL gør dem måske til favoritter for at vinde tredjeplads i Gruppe B, men Schweiz har et fantastisk hold, som har for nyligt haft gode resultater i internationale kampe mod selv de stærkeste modstandere. Letland har ikke haft så meget succes på det seneste, men da Gruppe B bliver afspillet i deres hovedstad Riga, kan de sandsynligvis vise nogle gode præstationer foran hjemmefansene og overraske de andre, bedre rangerede hold.

Bettingtips: hvem skal du satse på for at vinde turneringen?

Dette års VM har to hovedfavoritter til at tage trofæet med hjem ‒ og en af dem er Finland, som allerede er hjemme i Tampere. Den andre store favorit er Canada, og disse to hold har næsten de samme odds for at vinde. Det tredje hold der har en realistisk mulighed for at blive verdensmester er faktisk Sverige, som søger for en tilbagevenden til herligheden med en række fremragende stjernespillere.

Hvis du gerne vil satse på en mere overraskende verdensmester, kan hold som USA, Tjekkiet, Schweiz og endda Slovakiet være en god valg.

Mere tips: hvilke Danmarks kampe kan være interessante for dig som bettor?

Danmark ligger midt på ranglisten over de deltagende landshold, og derfor kan de være et særligt interessant og indbringende valg at spille på. Danmark har et stærkt hold, men de er ikke faste favoritter i de fleste af deres kampe. Derfor er oddsene på deres sejr i mange af de kampe, de sandsynligvis vinder, gode for bettorne.Vi råder dig til at holde øje på Danmarks kampe, især mod Tyskland, Frankrig og Østrig. En sejr over Ungarn burde være sikker, og det er endda muligt, at det danske hold overrasker med at slå giganter som Sverige eller USA.